Забезпечення якості випробувань цифрового барометра - Натаров, М. В. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – розробка елементів методики випробувань цифрового барометра. Мета роботи – вдосконалення метрологічного забезпечення єдності вимірювань атмосферного тиску шляхом розробки методики випробувань цифрового барометра. Методи досліджень – аналіз існуючої нормативної бази на предмет розробки випробувань, методи передачі розміру фізичних величин, методи обробки результатів вимірювань. Розглянуто сутність, цілі, завдання випробувань засобів вимірювань. За пропоновано нормативні документи відповідно до яких здійснюють розробку методики випробувань. Розроблено методику випробувань цифрового баромет ра. Запропоновані операції і засоби випробувань. Проведена оцінка результатів випробувань. Запропоновано критерії якості повірки.
Keywords: методика повірки; барометр; операції повірки; засоби повірки; метод повірки; критерії якості повірки; абсолютна похибка