Система автоматичної перевірки відновлення сховища даних на AWS - Лещенко М. Р.; Костромицький А. І. (ФОП Петров В. В., 2022)
В полі інформаційних технологій і хмарових обчислень дуже важливо мати механізми збереження і відновлення критичних бізнес даних, бо не завжди можна передбачити можливі збої в роботі системи або вплив зовнішніх факторів [1]. Аналіз аварійних ситуацій сам по собі є важливою частиною організації процесів будь-якого бізнеса. Маючи ці дані, компанія зможе задокументувати загрози, порахувати ризики і вартість різних сценаріїв аварійного копіювання та відповідні варіанти відновлення. Як сама популярна хмарна платформа, Amazon Web Services має велику кількість інструментів роботи з disaster recovery і забезпеченням відмовостійкості [2]. Робота фокусується на резервному копіюванні і відновленні даних EBS дисків. Цей підхід широко використовується для запобігання втрат даних шляхом реплікації даних і створення сів. Також пропонуються найкращі практики з резервного збереження даних і методи розпізнавання збоїв в сховищах даних, з подальшим відновленням і тестуванням працездатності системи. В роботі також присутні порівняльні характеристики методів резервного копіювання через AMI і окремі снепшоти, їх застосування в різних аварійних ситуаціях. Розглянутий окремий сервіс для створення резервних копій AWS Backup, який додає додаткові можливості для резервного копіювання EC2 і зберігає та відстежує метадані. Метою доповіді є моделювання ситуації втрати працездатності бізнес сервіса, його відновлення і автоматична перевірка його роботи.
Keywords: хмарні обчислення; Amazon Web Services; EBS; EBS; відмовостійкість