Розроблення автоматизованої системи формування бібліотеки зразків готової продукції - Лисаченко В. О. (My University, 2022)
Мета дослідження – підвищення ефективності роботи виробничих підприємств за рахунок скорочення часу на маркування готової продукції. Об’єкт дослідження – процес формування бібліотеки зразків готової продукції підприємства. Предмет дослідження – автоматизована система формування бібліотеки зразків готової продукції підприємства. Методи дослідження – вимірювання, порівняння, моделювання, планування і проведення експериментів, системний підхід. Для моделювання системи розроблено структурну схему, проведено вибір компонентів системи і зібрані у єдину систему. Розроблено алгоритм роботи системи формування бібліотеки зразків готової продукції, обрано інструменти програмування, розроблено і реалізовано програмне забезпечення мовою програмування Python із застосуванням бібліотеки OpenCV. Змоделювано імітаційну локацію застосування. Створена система чи її модифікації можуть бути застосовані на підприємствах, де потрібно вирішити задачі формування бібліотеки зразків готової продукції. Практичне застосування розробленої системи дозволить проводити систематизацію готової продукції на основі габаритів за рахунок розрізнення і обміру об’єктів. Система має гнучке налаштування і режим навчання для попереднього налаштування. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі: – провести аналіз існуючих методів, засобів та автоматизованих системи формування бібліотеки зразків готової продукції підприємства; – розробити структурну схему автоматизованої системи формування бібліотеки зразків готової продукції підприємства; – провести вибір компонентів системи для реалізації формування бібліотеки зразків готової продукції; – розробити алгоритм роботи автоматизованої системи формування бібліотеки зразків готової продукції підприємства; – обрати інструменти програмування; – розробити програмне забезпечення згідно розробленому алгоритму роботи системи; – провести експерименти із застосуванням розробленого програмного забезпечення.
Keywords: технічний зір; сенсор; конвеєрне підприємство