Розсуд і зловживання правом у податково-правовому регулюванні - Макух, О. В. (Право, 2019)
Стаття присвячена дослідженню поняття розсуду та зловживанням правом у податковому праві. Автором здійснено ґрунтовний аналіз доктринальних джерел, присвячених даній проблематиці, виокремлено ознаки розсуду у податковому праві, наведено умови його застосування на підставі вивчення положень нормативних актів, розглянуто його співвідношення із зловживанням правом. // The article is devoted to the study of the concept of discretion and abuse of law in tax law. The author made a thorough analysis of doctrinal sources on this issue, highlighted the signs of discretion in tax law, the conditions of its application based on the study of regulations, considered its relationship with abuse of law.
Keywords: розсуд у податковому праві; зловживанням правом; податкове право; discretion in tax law; abuse of law; tax law