Атаки на екстрактори квантових генераторів випадкових чисел - Лібін, С. Є. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження - дослідження атак на екстрактори випадковості, що використовуються в квантових генераторах випадкових чисел. Предмет дослідження - атаки на екстрактори квантових генераторів випадковиї чисел. Мета роботи - обгрунтування вимог до генераторів випадкових чисел; аналіз та дослідження методів побудови квантових генераторів випадкових чисел; аналіз методів побудови екстракторів випадковості; обгрунтування вимог, що висуваються до екстракторів випадковості, які доцільно викоритовувати в квантових генераторах випадкових чисел; дослідження атак на екстрактори квантових генераторів випадкових чисел. Проведений аналіз методів генеруванння випадкових та псевдовипадкових послідовностей, обгрунтувані вимоги до генераторів випадкових чисел, проведений аналіз та дослідження методів побудови квантових генераторів випадкових чисел, обгрунтувані вимоги, що висуваються до екстракторів випадковості, які доцільно викоритовувати в квантових генераторах випадкових чисел; проведений аналіз та дослідження атак на екстрактори квантових генераторів випадкових чисел.
Keywords: випадкова послідовність; spn структура; екстрактор випадковості; генератор випадкових чисел; квантовий генератор випадкових чисел; ланцюг фейстеля