Metoda porównywania uzyskanej informacji, przykład logiki asocjacyjnej - Євсєєв, В. В.; Radczenko, J. (My University, 2021)
W dzisiejszych czasach przykład „logiki asocjacyjnej” daje ogromny impuls do rozwoju sztucznej inteligencji. Ten przykład upraszcza zasadę działania ciężkich urządzeń zrobotyzowanych w przedsiębiorstwie w trybie offline i tworzy zasadę działania, która wykorzysta każdą kroplę informacji napływającą do systemu i podejmie właściwy krok w rozwiązywaniu problemów, które mogą się pojawić. Badanie dotyczy branży tworzenia jednostek nanoelektronicznych przeznaczonych do wdrożenia urządzenia procesora neuronowego, będącego platformą sprzętową sieci neuronowych i złożonej architektury biomorficznej, np. symulującej pracę kolumny korowej mózgu.
Keywords: sztuczna inteligencja; logika asocjacyjna; tryb autonomiczny; informacja; przemysł.