Правове регулювання репозитаріїв: господарсько-правовий аспект - Водорєзова, С. Р. (Право, 2017)
У статті досліджуються сучасний стан розвитку «відкритої науки» в Україні, питання правового регулювання, фінансування та забезпечення доступу до наукових репозитаріїв. Визначені основні функції наукових репозитаріїв як ключового елементу «відкритої науки». // The article examines the current state of development of "open science" in Ukraine, issues of legal regulation, financing and ensuring access to scientific repositories. The main functions of scientific repositories as a key element of "open science" are defined.
Keywords: відкрита наука; наукові репозитарії; наукова інформація; відкритий доступ; доступ до інформації; open science; scientific repositories; scientific information; open access; access to information