Комплексне дослідження акустичних характеристик студійного приміщення - Лісовий, Р. О. (My University, 2019)
Проведено аналіз методів і засобів технічної організації і акустичного оформлення студії, розроблено акустичне оформлення студії звукозапису, розраховані характеристики часу реверберації і звукоізоляції студійного приміщення, методом моделювання в середовищі EASE отримані акустичні характеристики, що визначають якість звучання в студії, розроблена методика вимірювання акустичних характеристик за допомогою програми EASERA, експериментально отримані акустичні характеристики в реальній приватній студії. Дослідження підтвердили ідентичність розрахункових, модельних і експериментальних даних.
Keywords: акустика; звукозапис; звукоізоляція; розбірливість; реверберація