Розробка системи автоматизації віддаленого управління мобільним роботом - Вернигора, Д. С. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – система віддаленого керування мобільним роботом. Предмет розробки – керування мобільним роботом. Мета роботи – розробка методу дистанційного керування мобільним роботом, що забезпечить стабільне виконання роботом заданих завдань у реальному часі з мінімальними затримками, високу точність і безпеку передачі даних, а також зручність використання для оператора. Методи розробки – щоб досягти поставленої мети, необхідно виконати ряд наступних завдань: – провести аналіз вже існуючих систем віддаленого керування мобільними роботами; – виконати вибір методу зв’язку для реалізації системи дистанційного керування; – розробити структурну схему та алгоритми роботи мобільного робота; – розробити алгоритм та програму для виконання автоматизованої системи дистанційного керування мобільним роботом; – провести експериментальні дослідження створеної системи дистанційного керування. Результати виконаної розробки можна використовувати для модифікації вже існуючих систем автоматизації віддаленого управління мобільним роботом, для скорочення часу виконання різноманітних завдань людиною та зменшення кількості помилок за рахунок людського фактору, підвищення рівня безпеки в небезпечних та шкідливих для життя умовах праці. Розроблену систему автоматизації віддаленого керування мобільним роботом доцільно застосовувати для виконання вибухотехнічних робіт, а саме пошуку та утилізації вибухонебезпечних предметів, дослідження важкодоступних і небезпечних зон навколишнього середовища, проведення пошуково-рятувальних операцій.
Keywords: віддалене управління; дистанційне керування; керування мобільним роботом