Система аналізу відеозапису тестування хірургів на лапароскопічному тренажері - Казимиров, М. А.; Герман, Т. В. (КВІЦ, 2020)
Пропонується методика для виявлення тремору у хірургів, котра базується на методі контактної треморометрії та передбачає використання лапароскопічного симулятора Lap-Х Hybrid. За допомогою цього тренажера є можливість дослідити тонічні рухи лікаря в умовах, максимально наближених до операційної, оскільки під час тестування докладаються аналогічні зусилля та контролюється точність дрібної моторики рук.
Keywords: лапароскопічний тренажер; хірургія; тремор; дрібна моторика