Розроблення програмного модуля автоматизованого керування замкненою ділянкою роботизованого виробництва - Панков, А. А. (My University, 2025)
Мета дослідження – підвищення ефективності керування замкненою ділянкою роботизованого виробництва за рахунок розроблення програмного модуля автоматизації. Об’єкт дослідження – процес моделювання керування замкненою ділянкою роботизованого виробництва. Предмет дослідження – методи, моделі та програмне забезпечення автоматизованого керування роботизованим виробництвом. В кваліфікаційній роботі було проведено аналіз та класифікацію систем автоматизованого управління виробничою ділянкою, особливості управління замкненою виробничою ділянкою та ПЗ для моделювання управління замкненою виробничою ділянкою. Проведено обґрунтування вибору для дослідження системи автоматизованого управління замкненою ділянкою для пакування та сортування продукції. Розроблено структуру та математичну модель системи управління ділянкою пакування та сортування продукції. Проведено розрахунок системи управління ділянкою пакування та сортування продукції на стійкість. Розроблено алгоритм роботи програмного модуля, програмно реалізовано функції автоматичного зважування, упаковки, маркування та сортування. Розроблено інтерфейс для візуалізації процесу моделювання. Проведено експериментальні дослідження та аналіз отриманих даних. Результати кваліфікаційної роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме 9.4.
Keywords: python; Розроблення програмного модуля автоматизованого; роботизоване виробництва; керування замкненою ділянкою; пакування продукції; продуктивність праці