Програмна система створення соціальної мережа для синефілів - Ткаченко, М. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – серверна частина веб-системи «Movie Captain» для створення україномовної соціальної платформи кінолюбителів з функціями рецензій, взаємодії між користувачами та генерації персоналізованих рекомендацій. Мета розробки – розробка програмної системи створення соціальної мережі для синефілів. Програмна система є повноцінним програмним інструментом для об’єднання українських глядачів у межах однієї платформи, забезпечення можливості створення контенту, коментування, оцінювання фільмів, додавання друзів, а також перегляду рекомендацій на основі вподобань і соціальних зв’язків. Метод рішення – використання мови програмування C# та платформи .NET 8, фреймворку ASP.NET Core для створення RESTful API, архітектурного підходу Modular Monolith з реалізацією патерну CQRS, використання реляційної бази даних PostgreSQL (Supabase) та розгортання через хмарний сервіс Azure App Service.
Keywords: синефіл; «Movie Captain»; платформа кінолюбителів; рецензія