Дослідження методів формування проектних команд в ІТ-індустрії - Івановська, К. А. (My University, 2021)
Об’єктом досліджень є методи, які використовуються у системах підтримки прийняття рішень та допомагають обрати найкращий варіант проектної команди для виконання визначеного обсягу робіт. Предметом досліджень є рівень знань спеціалістів у певних галузях, соціальні відносини між працівниками, сукупність теоретико-методичних та практичних підходів, взаємозв’язки, рольовий розподіл та результати спільної праці, що виникають при формуванні ефективних проектних команд, а також ефективність методів, які використовуються у СППР. Мета дослідження – визначення ефективності методів, що використовуються у СППР для аналізу процесів формування команд та оцінки працездатності кожного з її членів, на підставі яких й відбувається визначення ефективності їх сумісної роботи. Методи дослідження – метод статистичного аналізу, системний та процесний підходи для аналізу процесу створення команди з урахуванням соціальних відносин, методи Data Mining, методи вирішення багатокритеріальних задач, задачі про призначення, методи числового оцінювання альтернатив та приведення їх до загального вигляду, метод опорних векторів, метод k-ближчих сусідів. У роботі проаналізовано результати математичних досліджень для вибору найкращої проектної команди задля автоматизації роботи проектних менеджерів, надання чіткого структурування необхідної інформації та мінімізації фактору людської помилки. Галузь застосування – IT-компанії будь-якого масштабу з довільною кількістю працівників.
Keywords: управління персоналом; соціометрія; Data Mining; метод опорних векторів; метод k-найближчих сусідів