До проблеми заходів запобігання і мінімізації негативних наслідків масових вивільнень працівників - Честа, Д. О. (Право, 2015)
У статті проаналізовано основні проблемні питання заходів запобігання і мінімізації негативних наслідків масових вивільнень працівників. Розглянуто чинне та перспективне законодавство у цій царині. Наведено авторський перелік заходів запобігання і мінімізації негативних наслідків масових вивільнень працівників, який, на думку автора, потребує законодавчого закріплення. Окрім того, стверджується, що рішення щодо таких заходів мають приймати власник або уповноважений ним орган за умови обов’язкового погодження з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником). // The article analyzes the main issues of measures to prevent and minimize the negative effects of mass releases of employees. The current and promising legislation in this area is considered. The author's list of measures to prevent and minimize the negative effects of mass releases of employees, which, according to the author, requires legislative consolidation. In addition, it is argued that decisions on such measures should take the owner or authorized body subject to compulsory agreement with the elected body of the primary trade union organization (trade union representative).
Keywords: запобігання масовим вивільненням працівників; негативні наслідки; державна політика; профспілкові організації; соціальний діалог; зайнятість населення; prevention of mass release of employees; negative consequences; state politics; trade union organizations; social dialogue; employment of the population