Спосіб ідентифікації повітряних об’єктів за ознакою “свій-чужий” (50597) - Обод, І. І.; Борзенко, П. О. (My University, 2010)
Спосіб ідентифікації повітряних об'єктів за ознакою "свій-чужий", який полягає в тому, що на повітряному об'єкті визначають площинні координати, на основі яких визначають код складного сигналу з псевдохаотичною послідовністю, який використовують як сигнал ідентифікації, який випромінюють у простір, приймають та декодують сигнал ідентифікації на пункті ідентифікації і на основі цього визначають площинні координати об'єкта ідентифікації, який відрізняється тим, що на пункті ідентифікації визначають площинні координати об'єкта ідентифікації, на основі цього визначають код складного сигналу з псевдохаотичною послідовністю, який повинен використовуватися як сигнал ідентифікації об'єкта, який ідентифікують, порівнюють коди прийнятого і визначеного складних сигналів з псевдохаотичною послідовністю і за результатами порівняння приймають рішення про ідентифікацію повітряного об'єкта за ознакою "свій-чужий".
Keywords: повітряний об’єкт; система ідентифікації; ознака "свій-чужий"