Сплайн-моделі профілів складності питань та знань респондентів в тестовому контролі знань - Дубан, Р. М.; Шелевицький, І. В. (ХНУРЭ, 2011)
Пропонується як функція профілів питань і учасників тестування застосовувати сплай- ни з фіксованими краями. Описуються вирази та особливості роботи з такими моделями. Завдяки новій моделі автоматизується процес розрахунку профілів моделей IRT за даними тестування. Показуються результати оцінюван-ня IRT-профілів.
Keywords: компьютерні технології у навчальному процесі; сплайни і їх застосування