Чисельний метод для моделювання нестаціонарних режимів по багатонитковій лінійній ділянці газопроводу - Гусарова І. Г.; Полятикін А. О. (My University, 2023)
Розглядається чисельний метод, який запропоновано для моделювання нестаціонарного неізотермічного режиму течії газу по багатонитковій лінійній ділянці газопроводу. Цей метод враховує особливості структури ділянки, яка складається з декількох ділянок трубопроводу заданої довжини та діаметру, які прокладені паралельно. Запропонований чисельний метод дозволяє спростити розрахунок параметрів газового потоку для лінійної ділянки заданої структури.
Keywords: нестаціонарний неізотермічний режим; течія газу; багатониткова лінійна ділянка; метод скінченних різниць; неявна скінченно-різницева схема