Програмна система для інтелектуального підбору книг на основі уподобань користувача - Приходько, А. О. (My University, 2025)
Розглянуто підходи до інтеграції LLM у застосунки для підбору персоналізованих рекомендацій. Мета роботи – проєктування та обґрунтування архітектури програмної системи, що забезпечує пошук і підбір книг на основі природномовних запитів із застосуванням GPT-моделі. Методи дослідження – аналіз наукових джерел, порівняння підходів до реалізації рекомендаційних систем, моделювання архітектури системи, а також використання сучасних засобів програмної розробки. У роботі досліджено і описано основні типи рекомендаційних систем, розглянуто роль обробки природної мови та GPT-моделей. Сформульовано задачу розробки системи підбору книг, визначено функціональні вимоги, запропоновано програмне рішення. Обґрунтовано переваги такого підходу для реалізації інтелектуального пошуку.
Keywords: обробка природної мови; персоналізація; рекомендаційна система; семантичний аналіз; текстовий запит