Розробка реабілітаційного комплексу стимуляції м’язів на основі міографічних даних - Чумак, В. С.; Носова, Т. В.; Чугуй, Є. А. (Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2020)
Відповідно проведеному аналізу ставиться завдання – оптимізувати існуючий метод, досягти підвищення ефективності електростимуляції опорно-рухового апарату людини за допомогою узгодження параметрів сигналу впливу з індивідуальним функціональним станом нервово-м’язового апарату людини; підвищення інформативності нервово-м’язового апарату людини за допомогою обробки електроміограм; забезпечити контроль ефективності терапевтичного впливу; забезпечити захист пацієнта від перевищення максимально допустимого рівня стимуляції; інтегрувати розроблений пристрій у інвалідну коляску. Вирішення цього завдання можливе за допомогою моделі реалізованої за структурною схемою
Keywords: електростимуляція; електроміограма; нервово-м’язового апарату людини