Методи проєктування та розробки програмних компонентів для системи класифікації клієнтів компанії - Малишенко, Д. О. (My University, 2025)
Робота присвячена дослідженню методів проєктування та розробки програмних компонентів для систем класифікації клієнтів компанії з використанням сучасних підходів машинного навчання. Об'єктом дослідження є методи та системи класифікації клієнтів компанії. Предметом дослідження є методи та інструментальні засоби розробки програмного забезпечення для побудови ефективних моделей класифікації клієнтів на основі аналізу даних. Метою роботи є підвищення точності класифікації клієнтів шляхом впровадження алгоритмів машинного навчання у процес проєктування програмних компонентів. У результаті реалізовано програмний прототип системи класифікації, що забезпечує автоматизований аналіз клієнтських даних і підтримку процесу прийняття управлінських рішень у компанії. Отримані результати свідчать про високу ефективність застосування технологій машинного навчання для обробки великих обсягів інформації, оптимізації бізнес-процесів та підвищення якості взаємодії з клієнтами. Запропоноване рішення має практичну цінність і може бути використане в різних галузях бізнесу для покращення систем аналітики та управління клієнтською базою.
Methods of Designing and Developing Software Components for a Company's Customer Classification System
Keywords: інтелектуальний аналіз даних; клієнтська база