Покращення оброблюваності високоміцного чавуну використанням технологічних середовищ - Афанасьєва, О. В.; Лалазарова, Н. О.; Орлов, М. С.; Дощечкіна, І. В. (ХНАДУ, 2020)
Встановлено, що ефективним методом покращення оброблюваності високоміцного чавуну з кулястим графітом є застосування технологічних середовищ. Висока ефективність полімервмісної змащувально-охолоджувальної рідини пояснюється зниженням коефіцієнта тертя, сили та температури різання, полегшенням процесу деформації та руйнування.
Keywords: високоміцний чавун із кулястим графітом; оброблюваність; полімервмісна змащувально-охолоджувальна рідина