Атаки часткового відновлення ключа на мультиваріативні криптографічні перетворення з використанням рангових систем - Малєєва, Г. А. (ХНУРЕ, 2022)
Схема підпису Rainbow, запропонована Дінгом і Шмідтом у 2005 році, є однією з найстаріших і найбільш вивчених схем підпису в багатовимірній криптографії. Rainbow за снована на схемі підпису (unbalanced) Oil and Vinegar, яка за правильно обраних параметрів мала необхідну криптостійкість починаючи з 1999 року. В останнє десятиліття збільшився інтерес до багатоваріантної криптографії, оскільки вважається, що вона є квантово стійкою.
Keywords: відновлення ключа; криптографічні перетворення