Дослідження та розробка моделі і методу реконструкції в просторі на основі зображень - Шевченко, В. М. (My University, 2019)
Метою роботи є розробка методів та моделей, що базуються на 2d зображенні можуть реконструювати його у 3d модель. Тривимірна реконструкція це процес отримання форми і вигляду реальних об'єктів. Об’єктом дослідження є послідовність різноракурсних зображень об’єктів для подальшого їх перетворення у 3D модель. 3D-реконструкція з декількох зображень - це створення тривимірних моделей із набору зображень. Це зворотний процес отримання 2D-зображень із 3D-сцен. Суть зображення - це проекція зі сцени 3D на 2D площину, під час якої втрачається глибина. Використано методи бібліотеки OpenCV. Проведено дослідження методів реконструкції моделей на основі зображень, та аналізу зображень на рівень шуму. Були отримані карти глибини для знаходження об’ектів у простору для 2D зображення. Отримано зображення з декількох ракурсів для застосування його у 3D реконструкції. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи підготовки зображень для 3D реконструкції.
Keywords: 3D реконструкція; карта глибини; нейромережа; 2D зображення; opencv; дисторсія