Системний аналіз технологій для побудови мережі абонентського доступу в малонаселеному районі міста - Мошенська, Н. М. (My University, 2020)
Розглянуто загальні принципи побудови та функціонування мереж абонентського доступу. Виконано порівняльну характеристику технологій PON, Ethernet FTTH, ADSL, Wi-Fi, PoE. Розглянуто методи прокладання кабельних волоконно-оптичних ліній. Проведено системний аналіз технологій, застосування яких доцільно при організації мережі в малонаселених районах, який показав що для мереж з невеликою кількістю абонентів оптимальним буде застосування Ethernet FTTH, а при збільшенні кількості користувачів перевагу слід надати технології PON.
Keywords: мережа абонентського доступу; технології передачі; методи прокладки кабелю; системний аналіз; pon; ethernet ftth