«Штучний інтелект» та «Віртуальна реальність» (філософські проблеми) - Аврунін, О. Г.; Россіхін, В. В. (НТУ ХПІ, 2020)
Розглядаються філософські аспекти і проблеми сучасної інформатики, штучного інтелекту, співвідношення людського та машинного мислення та віртуальної реальності.
Keywords: людина віртуальна; людський інтелект; інформатика; машинне мислення; ефект присутності; віртуальне середовище