Методи подавлення квазістаціонарних шумів у звукозаписі - Медінцев, Р. В. (My University, 2021)
Розглянуто основні види шумів у звукових трактах і їх вплив на якісні показники звукозаписів. Проведено аналіз і дослідження базових методів шумоподавлення. Методом натурного експерименту досліджено багатосмуговий граничний шумоподавлювач із високим спектральним розрізненням. Отримано числові характеристики поліпшення відношення сигнал-шум для різних умов. Проведено аналіз методу спектрального віднімання. Досліджено методи шумоподавлення на основі спектрального віднімання у звукових редакторах. Отримано спектрограми зашумленого та обробленого сигналів, проведено аналіз результатів досліджень
Keywords: гейт; звуковий сигнал; багатосмугове шумоподавлення; спектральне віднімання; шумоподавлення