Тензорна модель відмовостійкої маршрутизації з підтримкою якості обслуговування в мультисервісній телекомунікаційній мережі - Єременко, О. С. (ХНУРЭ, 2017)
В даній статті запропоновано тензорну модель відмовостійкої маршрутизації з підтримкою якості обслуговування в телекомунікаційній мережі, новизна якої полягає в забезпеченні реалізації захисту рівня якості обслуговування за показниками пропускної здатності та середньої міжкінцевої затримки пакетів. Представлене рішення отримано на підставі тензорного опису процесу відмовостійкої маршрутизації, що дозволило представити в аналітичному вигляді шукані умови захисту, а також розв’язати оптимізаційну задачу щодо розрахунку основних та резервних маршрутів, вздовж яких забезпечувався заданий рівень якості обслуговування. На числовому прикладі продемонстрована працездатність запропонованої тензорної моделі відмовостійкої QoS-маршрутизації з деталізацією процедур геометризації структури мережі.
Tensor Model of Fault-Tolerant Routing with Support of Quality of Service in Multiservice Telecommunication Network
Тензорная модель отказоустойчивой маршрутизации с поддержкой качества обслуживания в мультисервисной телекоммуникационной сети
Keywords: Quality of Service; тензорна модель; Traffic Management; Fault-tolerant Routing; відмовостійка маршрутизація; якість обслуговування; пропускна здатність