Канал вимірювання похилої дальності літальних до апаратів з використанням частот міжмодових биттів та можливістю пошуку, формування і обробки зображення ЛА - Коломійцев, О. В.; Балабуха, О. С.; Васильєв, Д. Г.; Дорошенко, Ю. І.; Козіна, О. А.; Луковський, О. Я.; Наконечний, В. С.; Рубан, І. В.; Сачук, І. І.; Шостак, А. В. (Укрпатент, 2011)
Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з використанням частот міжмодових биттів та можливістю пошуку, формування і обробки зображення ЛА містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів (СПМБРК), призми для частоти міжмодових биттів , перемикач для частот міжмодових биттів і , передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектори, широкосмуговий підсилювач, модифікований інформаційний блок для інформаційного взаємозв'язку з літальним апаратом (ЛА) та формування і обробки його зображення, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувач імпульсів, тригер "1"|"0", схему "і", лічильники, фільтр із заданою смугою пропускання, детектор, диференційовну оптику, підсилювач, фільтр, диференційовні ланцюжки, випрямлячі, електронно-цифрову обчислювальну машину та блок відображення вимірювальної інформації про похилу дальність R до ЛА. Після СПМБРК замість блока дефлекторів введено модифікований блок дефлекторів.
Keywords: літальні апарати