Обґрунтування методу перев’язування наружної сонної артерії при профузних носових кровотечах - Калашник, Ю. М.; Ярещенко, А. С.; Аврунін, О. Г.; Калашник, М. В. (НТУ «ХПІ», 2022)
В роботі розглянуто питання обґрунтування методу перев’язування зовнішньої сонної артерії при профузних носових кровотечах. Актуальність теми зумовлена тим, що в області носа досить часто виникають великі профузні кровотечі і вони потребують спеціальних методів їх усунення. Часто такими методами є передні та задні тампонади носу, але в тяжких випадках вони неефективні.
Keywords: кровотеча; тампонада носу; сонна артерія