Електробезпека: Практикум - Айвазов, В. А.; Запорожець, О. І.; Халмурадов, Б. Д.; Сєріков, Я. О.; Дзюндзюк, Б. В.; Третьяков, О. В. (My University, 2015)
У посібнику наведені теоретичні положення та практичні методики дослідження й аналізу небезпеки електричних мереж низької напруги (до 1000 В) з ізольованою та глухозаземленою нейтраллю. Розглянуті теоретичні положення з забезпечення електробезпеки, викладені принципи роботи та технічні рішення основних заходів захисту працюючих при виконанні робіт в електричних установках, методи контрою і вимірювання їх параметрів, визначення опору ізоляції фазних проводів. Кінцевий розділ присвячений практикуму з оволодіння студентами правилами надання долікарської допомоги потерпілим з використанням тренажеру ВИТИМ. Кожний розділ навчального посібника (практичне заняття) має контрольні запитання для закріплення вивчаємого матеріалу. Як додатки в кожному розділі та в кінцевій частині посібника, згідно з тематикою, наведені основні поняття і визначення з електробезпеки, витяги з Правил улаштування електроустановок, Правил безпечної експлуатації електроустановок, Правил експлуатації електрозахисних засобів, Інструкція Міністерства палива і енергетики України з надання долікарської допомоги потерпілим.
Keywords: електробезпека