Сповільнені хвилі в двовимірному фотонно-кристалічному хвилеводі - Івасишина, К. С. (My University, 2019)
Метод дослідження – числовий метод розв’язання задач електродинаміки – метод розкладання по плоским хвилям за допомогою програмного пакету MIT Photonic Bands (MPB). У першій частині роботи описується загальна інформації про фотонні кристали, їх принцип дії, різновиди та сфери застосування; детально описано принцип дії фотонно-кристалічних хвилеводів, їх базові конфігурації, а також сфери, у яких вони використовуються на практиці; описуються лінійні дефекти у кристалічних решітках хвилеводів, а також їх вплив на положення моди у заборонених зонах фотонно-кристалічних структур. У другі частині роботи демонструються симетрії у фотонно-кристалічних хвилеводах, а також розрахунок дисперсійних характеристик для різноманітних симетрій у хвилеводах.
Keywords: Хвилевід; заборонена зона; фотонний кристал; сповільнені хвилі; дисперсійна характеристика; зонна структура