Вплив колірної гамми на візуальне сприйняття соціальної реклами - Калиновський, К. Ю. (My University, 2020)
Предметом дослідження є вплив кольорової гами на сприйняття інформації в рамках соціальної реклами. Плакат, як особлива форма тиражної поліграфічної продукції, є одним з найпопулярніших видів реклами. Існують певні особливості вибору колірного рішення у дизайні соціального плаката, знання та володіння якими допоможуть дизайнерову створити дійсно яскравий, актуальний, ефективний продукт, поєднати зміст з психологією кольору. У результаті роботи створено рекомендаційні колірні гами та принципи їх формування для розробки ефективної сучасної соціальної реклами.
Keywords: колірна гама; соціальна реклама; соціальна кампанія; візуальне сприйняття; колірні рішення