Розроблення автоматизованої системи керування лабораторної муфельної печі - Карпенко, Д. В. (My University, 2021)
Метою магістерської кваліфікаційної є розроблення автоматизованої системи керування лабораторної муфельної печі. В ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено конструкцію лабораторної муфельної печі. Розраховано та виготовлено нагрівальний елемент, розроблено електричну схему управління нагріву муфельної печі. Розроблено програмно-апаратна частина управлінням муфельної печі. Проведено аналіз розбіжностей у температурі на нагрівальному елементі, на внутрішніх стінках, у внутрішньому об’ємі муфельної печі та на тиглі, що знаходиться у камері печі. Виходячи із цих розбіжностей у температурі розроблено програмну корекцію температури для забезпечення точної температури нагріву тиглю для плавки металу.
Keywords: види лиття; плавка; метал; муфельна піч; муфель; дріт; плата управління