Впровадження результатів експерименту щодо організації інтегрованого інклюзивного навчання осіб з особливими освітніми потребами - Семенець, В. В.; Павлишин, В. А.; Невлюдов, І. Ш.; Федасюк, Д. В.; Филипенко, О. І. (СПД «Охотнік», 2019)
Проблема забезпечення прав кожної людини на можливість повністю реалізу вати свій потенціал, приносити користь суспільству і стати повноцінним його чле ном набуває для України особливо актуального значення внаслідок погіршення еко логічного та соціально-політичного стану. Тому назріла необхідність на держав ному рівні створення програм із залучення осіб з інвалідністю до всіх сфер життя українського суспільства та створення умов доступності для них закладів охорони здоров’я, зайнятості, освіти та ін. Адже освіта є важливим чинником соціальної ін теграції та автономії всіх людей, в тому числі і людей з інвалідністю.
Keywords: право людини; користь суспільству; соціально-політичний стан