Глибинна кластерувальна нейро-фаззі система та її послідовне самонавчання - Норцова, А.; Дейнеко, А. (ХНУРЕ, 2018)
В статті запропоновано новий метод послідовного кластерування потоків даних в умовах апріорно невідомої кількості класів. Пропонована модель містить в собі можливості нечітких самоорганізовних мап Кохонена та використовує ієрархічний підхід. This paper proposed a new clustering method for serial data streams in the conditions of the apriori unknown number of classes. The proposed model contains the possibilities of fuzzy self-organising maps by Kohonen and uses a hierarchical approach.
Deep Clustering Neuro-Fuzzy System and its Sequentional Self-Learning Algorithm
Keywords: глибинне навчання; індекс Ксі-Бені; інтелектуальний аналіз даних; кластерування; нейро-фаззі система; самоорганізовна мапа Кохонена