Розроблення експертної системи технічної підтримки працівників роботизованого виробництва з використанням нейронних мереж та голосового керування - Карташова, В. В. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес формалізації задач в інтелектуальних системах. Предмет дослідження – програмне забезпечення для підтримки працівників з використанням нейронних мереж та голосового керування. Методи дослідження – теоретичний аналіз науково-технічної літератури з досліджуваної проблематики, а також систематизація та узагальнення раніше проведених досліджень в області розробки експертних систем. Метою роботи є підвищення ефективності прийняття рішень і оптимізації виробничих процесів за допомогою розробки експертної системи підтримки працівників роботизованого виробництва з використанням нейронних мереж та голосового керування. У роботі було проведено огляд експертних систем у виробництві, вибрано та обґрунтовано технології та інструменти для створення системи, розроблена система підтримки працівників роботизованого виробництва з використанням нейронних мереж та голосового керування.
Keywords: експертна система; голосове керування; роботизоване виробництво; працівник