Застосування мультиагентних систем у публічному управлінні - Кобзев, І. В.; Мельников, О. Ф.; Орлов, О. В. (Вид-во ХарРІ НАДУ “Магістр”, 2020)
Показано, що складність і значущість завдань, що стоять сьогодні перед публічним управлінням, вимагають застосування нових сучасних інструментів вирішення їх. Застосування мультиагентних технологій і систем дозволить значно збільшити ефективність публічного управління, перш за все за рахунок збільшення простору винайдення рішень та зменшення ролі людського фактору. До інтелекту людини має бути додано ще й інтелект агента, який здатен використовувати “старі” і будувати “нові” знання для виконання встановленого завдання в заздалегідь невідомих йому ситуаціях і проблемних галузях, де цей агент застосовується як активний виконавець завдань та є окремим елементом системи інтелектуальної підтримки прийняття рішення на основі технологій штучного інтелекту і мультиагентних систем.
Keywords: публічне управління; мультиагентні технології; мультиагентні системи; мультиагентні системи; прийняття управлінських рішень; децентралізоване управління