Автоматичне генерування вимог до програмного забезпечення на основі зворотного зв’язку від користувачів із застосуванням алгоритмів обробки природної мови (NLP) - Свинкін, Д. О. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідити можливості застосування алгоритмів обробки природної мови для автоматичного генерування вимог до програмного забезпечення на основі зворотного зв’язку від користувачів шляхом генерації списку вимог у визначеному форматі, які будуть відображати потреби користувачів на основі їх відгуків. Методи дослідження – аналіз тексту з використанням обробки природної мови (NLP), машинне навчання для класифікації та пріоритизації вимог, а та кож генеративні моделі для створення специфікацій. Розроблено інтегровану систему автоматизованої обробки зворотного зв’язку користувачів, яка генерує вимоги до програмного забезпечення з використанням сучасних методів NLP, машинного навчання та генеративних моделей. Розроблена система може бути впроваджена в IT-компаніях, які займаються розробкою програмного забезпечення, для автоматизації аналізу зворотного зв’язку та формування вимог. Вона сприяє підвищенню ефективності команд розробників, зменшенню людських помилок та забезпеченню прозорості у формуванні вимог.
Keywords: автоматизація формування вимог; обробка природної мови