Дослідження алгоритмів самокерування в інтелектуальному роботі-машині - Лоскутова, А. О. (My University, 2020)
Об`єктом дослідження є інтелектуальні можливості робота-машини, реалізованного з набору keyestudio Smart Little Turtle V2.0. Метою даної атестаційної роботи є дослідження можливостей робота Arduino, збірка інтелектуального робота, а також розробка програмного забезпечення та алгоритмів самокерування. Імплементація алгоритмів вибору напрямку по шляху найменшого опору та алгоритму керування роботом для руху по чорній лінії передбачає аналіз можливих засобів оптимізації коду, апаратної частини, щоб зменшити енергоспоживання та ефективне використання пам'яті робота. Також дослідження можливостей даного набору та окремих частин робото-машини для подальшого використання та створення нових засобів, які можуть покращити життя людини, проведення аналізу алгоритмів імплементації цих можливостей. Методи дослідження – аналіз літератури, інтернет-джерел, і інструментарій збірки Arduino. Результатом виконання даної роботи є сконструйований робот-машина, розроблені та реалізовані алгоритми та дослідження, заявлені в меті роботі
Keywords: інтелектуальний робот; робот-машина; сервопривід; ультрасонік; arduino; arduino ide