Розробка навчальних відеороликів з курсу «Системи управління кольором» та технології їх виготовлення - Савчук, Д. А. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка навчальних відеороликів для дисципліни «Системи управління кольором». Об’єкт дослідження – технології розробки мультимедійних продуктів; етапи розробки навчального відеоконтенту. В роботі розроблено відеоконтент для мультимедійного навчального комплексу «Системи управління кольором» для студентів спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» та описано технології створення лінійних та нелінійних відеороликів з використанням засобів обробки відео й застосування відеомонтажу. Розроблений відеопродукт містить навчальні відеоматеріали для виконання лабораторних робіт і призначений для інтеграції з існуючим мультимедійним комплексом, який використовується на кафедрі МСТ. В роботі зроблено обґрунтування актуальності розробки відеоконтенту, проєктування, розробка і тестування відео, розроблено його організаційну схему та специфікацію графічного дизайна. Виконано його тестування та розробка рекомендації щодо впровадження. Також зроблено економічне обґрунтування розробки та розрахована його собівартість.
Keywords: мультимедійний продукт; навчальний відеоролик; сценарій; побудова профілів; відеомонтаж