Порівняльне дослідження сучасних відеоформатів, контейнерів та алгоритмів кодування відео - Гамілов, В. Р. (My University, 2022)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження існуючих відеоформатів та кодеків, розглянуто характеристики відео для публікації в YouTube та зроблено порівняльний аналіз таких форматів стиску: MPEG-4(кодек HEVC H.265), MPEG-4 (кодек H.264), QuickTime (кодеки Timecode, Linear PCM, Apple ProRes 422 HQ).
Keywords: кодек; відео; відеоконтейнер; відеоформат