Представництво у трудовому праві та юридична фікція - Сиротнікова, Я. Є. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
У статті розглянуто сутність представництва, як категорії, створеної з використанням юридичної фікції (як засобу юридичної техніки), його прояв в нормах трудового права. Зосереджено увагу на прогалинах законодавства в питаннях регулювання представництва в трудовому праві. Наголошено, що із використанням юридичної фікції можливо створити розширену систему правових норм (правових фікцій), які будуть детально регламентувати питання представництва у відносинах, що виникають в сфері праці. // The article deals with the essence of the representation as the categories created using the legal framework (as a means of legal technology), its manifestation in the norms of labor law. The attention is focused on the gaps of legislation in the regulation of representation in the labor law. It is emphasized that using a legal framework it is possible to create an expanded system of legal norms (legal fictions) that will in detail regimen the issues of representation in the field of labor.
Keywords: фікція; представництво; трудове право; фікції у трудовому праві; fiction; representation; labor law; fiction in labor law