Институциональные особенности франчайзинговой деятельности в Латвии - Игнатьев, С. (Baltic International Academy, 2018)
У даній статті розглядається франчайзинг - інструмент розвитку підприємницької діяльності. Франчайзинг є ефективним елементом системи підтримки малого підприємництва. У статті коротко викладена теоретична сутність франчайзингу, розглянуті особливості одного з найбільш вигідних способів вкладення капіталу і пошуку ринку збуту - франчайзіна, проаналізовані норми Латвійського законодавства стосуються франчайзингу. // This article considers franchising as a tool for businessdevelopment. Franchising is an effective element of a small business supportsystem. The article briefly describes the theoretical essence of franchising andfeatures it being one of the most profitable ways of investing and searching fora market. The article outlines and analyses the norms of Latvian legislationconcerning franchising.
Keywords: франчайзер; франчайзи; франчайзинг; франшиза; franchisor; franchisee; franchisee