Основні види інфографіки у сфері наукової комунікації. - Бокарєва, Ю. С.; Дейнеко, Ж. В.; Черемський, Р. А. (ХДАДМ, 2016)
У роботі розглянуті основні види інфографіки у сфері наукової комунікації. Сьогоднішній ритм сприйняття інформації дуже відрізняється від ритму початку 2000-х, тому вибір методу подачі матеріалу стає актуальною темою. При такому швидкому ритмі життя люди бажають отримувати лаконічну, зрозумілу і естетично привабливу інформацію. Сьогодні інфографіка є однією з «модних» тенденцій у графічному дизайні, але правильність її використання в сучасних ЗМІ базується на поверхневих знаннях даної області. Хоча існують роботи Е. Тафті, М. Смікікласа, В. Санчо, В. Тулупової, Н. Смірнової, П. Тарасенко, де розглядаються особливості інфографіки та її можливості. Сфери застосування інфографіки — це, в першу чергу, журналістика, сучасна статистика, освітня сфера тощо. У даному дослідженні розглянуті три категорії інфографіки, їх особливості використання. Слід зазначити, що ці категорії інфографіки сприяють візуалізації і активізації сприйняття інформації.
Keywords: інфографіка; графічний дизайн; візуалізація інформації; графіка; наукові комунікації