Правові принципи соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання - Соловйов, О. В. (Право, 2020)
Стаття присвячена дослідженню принципів правового регулювання загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. В роботі наводиться класифікація принципів соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також детально аналізуються окремі принципи, які зазначені в ст.3 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». // The article is devoted to the study of the principles of legal regulation of compulsory state social insurance against an accident at work and occupational disease. The paper provides a classification of the principles of social insurance against an accident at the manufacture and occupational disease, as well as in detail the individual principles indicated in Article 3 of the Law of Ukraine "On Compulsory State Social Insurance".
Keywords: принципи права; соціальне страхування; нещасний випадок; професійне захворювання; principles of law; social insurance; accident; professional disease