До питання пов’язаних осіб для цілей трансфертного ціноутворення - Гетьман, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
Наукова робота присвячена питанню визначення пов’язаних осіб для цілей трансфертного ціноутворення. Науковцем досліджено критерії визначення пов’язаних осіб, передбачені Податковим кодексом України. Науковцем піддано критичному аналізу зміст приписів Податкового кодексу України щодо наявності у них правової визначеності. Також було досліджено судову практику Верховного Суду на предмет вирішення проблеми відсутності правової визначеності у приписах, що регулюють досліджувані відносини. Scientific work is devoted to the issue of identifying related persons for transfer pricing purposes. The criteria for identifying related persons stipulated by the Tax Code of Ukraine are investigated. The scientist was critical to the content of the provisions of the Tax Code of Ukraine regarding the presence of legal certainty. The judicial practice of the Supreme Court was also investigated for solving the problem of the lack of legal certainty in the adjoining relationships.
Keywords: трансфертне ціноутворення; пов’язані особи; контрольована операція; нерезиденти; бізнес-рішення; transfer pricing; associated persons; non-residents; controlled operations; business solution