Метод нанесення цифрового водяного знаку на тривимірні об'єкти - Задорожний, О. В. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів вставки цифрових водяних знаків у 3D-модель. У ході виконання кваліфікаційної роботи було представлено метод вставки водяного знаку трикутної геометричної моделі в спектральну область. Спочатку в роботі наводиться аналіз існуючих методів вставки цифрового в 3D-модель, потім пропонується модифікована схема цифрового водяного знаку в спектральній області геометричної сітки. Також, розроблено програмний додаток, який реалізує запропонований метод. Нарешті, дається огляд результатів, отриманих після вставки та відтворення цифрових водяних знаків. Показано стійкість алгоритму водяного знаку проти атак шумом та згладжуванням.
Method of Applying Digital Watermark on Three-Dimensional Objects
Keywords: цифровий водяний знак, стеганографія, 3D-модель, спектр