Спосіб підвищення об’єктивності ольфактометричних досліджень - Носова, Я. В.; Шушляпіна, Н. О.; Аврунін, О. Г.; Фарук, Х. І. С.; Журавльов, А. С. (My University, 2015)
Винахід належить до способу підвищення об'єктивності та достовірності ольфактометричних досліджень, проведення ефективного тестування респіраторних нюхових порушень за допомогою розміщення носія одоривектора в повітряному тракті ринофлоуметра, введення процедур визначення енергетичних характеристик дихання та забезпечення зв'язку параметрів дихання з показниками нюхової функції.
Keywords: ольфактометрія; нюхові порушеня; характеристики дихання