Дослідження процедур оцінки частоти основного тону в системах голосової автентифікації - Куценко, Є. Є. (My University, 2020)
В роботі виконано аналіз поточного стану систем голосової автентифікації користувачів. Розглянуто їх переваги та недоліки. Особливу увагу приділено ви-користанню голосових систем автентифікації користувачів при побудові сучасних інформаційно-комунікаційних систем і локальних мереж, які мають суттєві пере-ваги в порівнянні з випадком, коли в якості системи доступу використовуються інші методи автентифікації користувача.
Keywords: голосова автентифікація; біометрія; пароль; система доступу; фаза сигнала