Дослідження моделей і методів оцінювання трудовитрат для ІТ-проєкту веб-застосунку - Потрясов, Д. Є. (My University, 2023)
Метою досліджень кваліфікаційної роботи є дослідження моделей та методів оцінки трудовитрат ІТ-проєкту з розробки веб-застосунків, та модифікація моделі оцінки даної задачі, який буде більш ефективний, ніж існуючий метод та ефективніший у використанні. Методи дослідження: аналіз та модифікація методу об’єктних точок для оцінювання трудовитрат ІТ-проєктів з розробки веб-застосунків на архітектурі, який буде ефективнішим існуючого. Отримані наукові результати: розроблено модифікований метод оцінки трудовитрат ІТ-проєкту з розробки веб-застосунків; запропоновано алгоритм реалізації модифікованого методу; запропоновано опис використання модифікованого методу, запропонована апробація модифікованого методу. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути впроваджені в діяльність ІТ-компаній, які займаються розробкою веб-додатків й не тільки. Проведена апробація модифікованого методу об’єктних точок на веб-додатку з onion-архітектурою показала, що даний метод дійсно дозволяє більш ефективно та правильно визначити оцінку трудовитрат ІТ-проєкту з розробки веб-застосунків ніж існуюча модель.
Keywords: веб-додаток; календарний план; модифікація методу; оцінка трудовитрат; список робіт; onion архітектура